Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Cучасні підходи до вищої медичної освіти в Україні, 18-19 травня 2017 року

Розмір шрифту: 
ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ЯК СПОСІБ РОЗВИТКУ ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ СТУДЕНТІВ НА ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТТЯХ З МЕНЕДЖМЕНТУ ТА МАРКЕТИНГУ У ФАРМАЦІЇ
Олег Васильович Геруш, Катерина Володимирівна Садогурська, Аліна Олександрівна Паламар, Наталія Ярославівна Музика

Остання редакція: 2017-04-13

Аннотація


Мета роботи полягала в розкритті сутності й особливостей використання інтерактивних методів навчання під час практичних занять з менеджменту та маркетингу у фармації.

Матеріали та методи дослідження. Використання інтерактивних методів навчання під час практичних занять з менеджменту та маркетингу у фармації на прикладі рольової гри та демонстрації.

Результати й обговорення. Якість навчання студентів спеціальності «Фармація» з менеджменту та маркетингу у фармації залежить від їх зацікавленості, творчих здібностей, мотивації, яка стимулює пізнавальну та практичну діяльність учасників заняття. Це досягається використанням рольової гри як форми активного навчання, у процесі якої невід’ємним є рольова структура про ведення практичного заняття, тобто розподіл ролей, які демонструють діяльність і поведінку студентів в умовах близьких до реальних. Застосування інтерактивного методу «демонстрація» дає можливість студенту відпрацьовувати практичні навики, визначати для себе альтернативні способи вирішення ситуаційних завдань та більш якісно закріпити вивчений матеріал.

Висновки: Застосування інтерактивних методів навчання на практичних заняттях з менеджменту та маркетингу у фармації сприяють підвищенню теоретичної та практичної підготовки студентів, навчають діловому спілкуванню та розкривають особистий потенціал.