Огляд

УМОВИ ПУБЛIКАЦIЇ СТАТЕЙ:

1. Стаття повинна мати рекомендацію до друку з підписом керівника установи та експертний висновок про можливість відкритої публікації, завірений печаткою. Під текстом статті обов’язкові підписи всіх авторів, а також інформація про кожного з них: місце роботи, посада, науковий ступінь, вчене звання, прізвище, ім’я, по батькові із зазначенням службової адреси, телефону, факсу, також обов’язково необхідно вказати контактну електронну адресу кожного автора. 
2. Обсяг оригінальної статті, включаючи таблиці, рисунки, список літератури, резюме повинен бути не менше 5 сторінок, обсяг проблемної статті, огляду літератури, лекції – до 12 сторінок, короткого повідомлення, рецензії тощо – до 5 сторінок, замітки з практики – 3 сторінки.
3. Статтю треба друкувати українською, російською або англійською мовою на одній стороні аркуша формату А4 із розміщенням 1800–2000 друкованих знаків на сторінці (поля: верхнє і нижнє – 2,5 см, ліве – 3 см, праве – 1,5 см, шрифт Тіmes New Roman 14 пт через півтора інтервалу). Надсилати необхідно 2 видрукувані примірники статті з печатками та супровідними документами на поштову адресу редакції журналу. Електронний варіант статті необхідно реєструвати в системі OJS на електронній сторінці журналу (http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/zdobutky-eks-med/index).
Рисунки слід готувати у форматах JPG, TIF, надсилати роздрукованими у двох примірниках, а також у вигляді окремого графічного файла. При скануванні слід забезпечити роздільну здатність зображення 300 dрі. Пріоритетним є надсилання оригіналів ілюстрацій. На звороті кожної ілюстрації необхідно вказати її номер, прізвища авторів і відмітки «Верх», «Низ». У підписах до мікрофотографій вказувати збільшення і метод фарбування матеріалу. Фотографії повинні бути контрастними, рисунки – чіткими. Таблиці повинні мати короткі заголовки і власну нумерацію. Відтворення одного і того ж матеріалу у вигляді таблиць і рисунків не допускається.
Діаграми, графіки слід створювати у Місгоsoft ЕхсеІ. Невеликі за об’ємом ілюстрації можна розміщувати по ходу тексту статті. 
Для набору формул потрібно використовувати редактор формул Microsoft Equation.
4. Статті мають бути написані з дотриманням основних вимог ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення» за такою схемою:
УДК
НАЗВА РОБОТИ (великими літерами)
ініціали і прізвища авторів (трьома мовами)
повна назва установи (трьома мовами)
Резюме українською, російською, англійською мовами (250–300 слів кожне) повинні бути структурованими і містити назву роботи, прізвища та ініціали авторів, назву закладу, вступ, мету, матеріали та методи, результати досліджень та висновки.
Ключові слова українською, російською, англійською мовами (до 8 слів).
Вступ. (Постановка проблеми у загальному вигляді, її зв’язок із важливими науковими чи практичними завданнями, аналіз останніх опублікованих досліджень, в яких започатковано розв’язання даної проблеми, виділення невирішеної частини загальної проблеми, якій присвячена означена робота). 
Мета дослідження. 
Матеріал і методи дослідження. (Викладення об’єкта дослідження і методик, опис яких повинен бути достатнім для розуміння їх доцільності і можливості відтворення. У випадку проведення експериментальних досліджень слід вказувати вид, стать, кількість тварин, методи анестезії при маніпуляціях, пов’язаних із завданням тваринам болю, метод евтаназії. Обов’язковим є зазначення методик статистичного аналізу з обґрунтуванням вибору критеріїв достовірності оцінок). 
Результати й обговорення. (Викладається основний фактичний матеріал, проводиться повне обґрунтування отриманих наукових результатів, висловлення власного судження щодо одержаних результатів, його порівняння з тлумаченням подібних даних, наведених іншими авторами).
Висновки.
Перспективи подальших досліджень. (Подання авторського бачення перспективності подальших шляхів до розв’язання проблеми, висвітленої у роботі).
Список використаної літератури (друкується в порядку згадування джерел) формується двома блоками: традиційним та додатковим для закордонних баз даних (REFERENCES) у разі наявності україномовних і російськомовних джерел.
Вимоги до оформлення списку джерел у розділі
ЛІТЕРАТУРА
джерела оформляються згідно з ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 та ДСТУ ГОСТ 7.80:2007.
Відсоткове співвідношення самоцитування – не більше 30 % на кожного зі співавторів.
Вимоги до списку літератури англійською мовою (REFERENCES)
Якщо наукова праця написана мовою, що використовує кириличний алфавіт, то її бібліографічний опис необхідно транслітерувати латинськими літерами, додаючи в кінці [in Ukrainian] чи [in Russian] відповідно.
Список літератури повинен бути оформлений згідно зі стандартом APA, див. посилання:
http://www.citationmachine.net/apa/cite-a-book;
http://www.bibme.org/apa/book-citation/manual.
Транслітерація прізвищ авторів, залежно від мови оригіналу джерела, виконується відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2010 року № 55 «Про впорядкування транслітерації українського алфавіту латиницею» (для української мови) або вимог системи BGN/HCGN (для російської мови).
Доцільно використовувати офіційний трансліт онлайн http://translit.kh.ua
5. Усі позначення фізичних величин і їх одиниць, цифрові дані клінічних і лабораторних досліджень необхідно подавати відповідно до Міжнародної системи одиниць (СІ) згідно з вимогами групи стандартів ДСТУ 3651-97 «Одиниці фізичних величин». Назви фірм, реактивів і препаратів потрібно наводити в оригінальній транскрипції.
У тексті загальноприйняті, а також ті, що часто зустрічаються терміни, слід подавати абревіатурою (перший раз обов’язково розшифровувати).
6. Етичні питання. Стаття не може містити відомості, що стосуються персональних даних пацієнтів, якщо вони не дали своєї усвідомленої згоди у письмовій формі, що має бути вказано авторами. У статтях щодо досліджень, проведених на людях, які передбачають певний ризик, слід чітко вказати, чи було дотримано вимог Гельсінської декларації (див. Декларацію Всесвітньої Гельсінської медичної асоціації: етичні принципи медичних досліджень за участю людини. JAMA 2000; 284 (23): 3043-3045), які були прийняті компетентним комітетом з етики. Крім того, публікації щодо експериментів на тваринах повинні містити заяву про те, що дослідження було дозволено цим комітетом. Інформація про це має бути наявна у розділі «Матеріали і методи» статті.
7. У тексті статті при посиланні на публікацію слід зазначати її номер згідно зі списком літератури у квадратних дужках.
8. Редакція виправляє термінологічні та стилістичні помилки, усуває зайві ілюстрації, при потребі скорочує текст.
9. Статті, оформлені без дотримання наведених правил, відправляються автору на доопрацювання.

10. До уваги авторів! Автори несуть персональну відповідальність за зміст статті, відповідність вказаним вимогам, коректну статистичну обробку даних. Всі статті проходять перевірку на плагіат спеціалізованими електронними програмами.
11. Редакція видання не несе відповідальності за повторну публікацію статті повністю або частково в інших виданнях в Україні або за кордоном без попередньої згоди.
12. До уваги авторів! Статтям, опублікованим у журналі, присвоюється DOI (Digital object identifier) – універсальний ідентифікатор цифрового об’єкта системи бібліографічних посилань CrossRef..
13. Публікація статей платна.

14. Квитанцію про оплату потрібно надсилати на адресу редакції:
Редакція журналу «Здобутки клінічної і експериментальної медицини», видавництво ДВНЗ «Тернопільський національний  медичний університет імені І.Я.Горбачевського»,  майдан Волі, 1, 46001, Тернопіль, Україна.
Контактний телефон  редакції (0352) 43-49-56.

 

УМОВИ ПУБЛIКАЦIЇ ТЕЗ:

НАЗВА РОБОТИ (великими лiтерами), iнiцiали i прiзвища авторiв, повна назва установи, короткий вступ, конкретний опис клiнiчної ситуацiї, характеру проведеного лiкування, його наслiдкiв тощо i висновок щодо доцiльностi практичного використання набутого досвiду. Перспективи подальших дослiджень. Посилання на лiтературнi джерела не обов'язкове. Вимоги до оформлення тексту тез – як до статті (див. вище).

 

Термін подачі тез і статей – до 15 вересня 2019 р.

 

Вартiсть публікації тез (статей) - 120 грн.

за 1800 знакiв (1 стор.).

БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ

Одержувач: Тернопільський національний

медичний університет імені І.Я. Горбачевського

МОЗ України

 

Код: 02010830

р/р 31251266204491 в ДКСУ

м. Київ, МФО 820172

!!! з поміткою: оплата за публікацію у конференції "Перспективи розвитку медичної та фізичної реабілітації на різних рівнях надання медичної допомоги " (17-18.10.2019).

Матеріали потрібно надсилати разом з анкетою учасника (реєстраційна форма з поміткою «Конференція») та квитанцією про сплату вартості  публікації на ел. скриньки: med_reabsport@tdmu.edu.ua, fiz_reabil@tdmu.edu.ua

та друковану версію на адресу оргкомітету.

 

!!! ОБОВ‘ЯЗКОВА РЕЄСТРАЦІЯ МАТЕРІАЛІВ НА САЙТІ в Системі Open Conference Systems

Вимоги до публікацій конференції розміщені за посиланням http://conference.tdmu.edu.ua/index.php/PRMRFRRNMD/index/index

Інструкція щодо подачі матеріалів та участі в нукових конференціях ТНМУ з використанням ІС Open Conference System https://goo.gl/sqEZMG

Вимоги при підготовці статей в журнал «Здобутки клінічної та експериментальної медицини» розміщені за посиланням на сайті https://goo.gl/Jo2mqB

При бажанні опублікувати роботу (статтю) в журналі просимо попередньо звернутися в редакцію журналу за тел.. (0352)43-49-56 для уточнення умов, термінів та вартості публікації.

Матеріали, в яких порушуються принципи біоетики, та які не відповідають зазначеним вище вимогам, публікуватися не будуть.

 

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ

 

Місце проведення конференції:

Актова зала Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського МОЗ України, за адресою: м. Тернопіль, Майдан Волі 1, 46001.

Оргвнесок для участі в роботі конференції – 150 грн.

Оргкомітет конференції

"Перспективи розвитку медичної та фізичної реабілітації", Науковий відділ, медичний університет, майдан Волі, 1, м. Тернопіль, 46001.

 

Контактні телефони:

Мисула Ігор Романович – завідувач кафедри медичної реабілітації mysula@tdmu.edu.ua, тел. (067) 338-7831;

Попович Дарія Володимирівна – завідувач кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання: Тел.: (0352) 52-38-22, (050) 9713-684,
(067) 351-1532;

Бакалюк Тетяна Григорівна – член оргкомітету, докт. мед.наук,  кафедра медичної реабілітації (098) 836-4164

Е-mail: med_reabsport@tdmu.edu.ua

Руцька Анастасія Василівна – член оргкомітету, кафедра фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання: Тел.: (0352) 52-38-22; (097)4789549;

Е-mail: fiz_reabil@tdmu.edu.ua

Тел./факс: (0352) 52-04-79 – науковий відділ (організація наукових форумів),

Фахівець наукового відділу – Бісовська Тетяна Олегівна

е-mail:vonf@tdmu.edu.ua

Web-сайт:   www.tdmu.edu.ua

 

 

 

АНКЕТА УЧАСНИКА КОНФЕРЕНЦІЇ

"Перспективи розвитку медичної та фізичної реабілітації " (17-18 жовтня 2019 року)

Прізвище ___________________________________

Ім’я        ____________________________________

По батькові           ____________________________

Науковий ступінь____________________________

Вчене звання ________________________________

Посада _____________________________________

Назва організації /установи ____________________

Тема доповіді: _______________________________

____________________________________________

____________________________________________

Співавтори __________________________________

____________________________________________

Електронна адреса для переписки_______________

____________________________________________

Контактний телефон      _______________________

Форма участі у форумі:

усна доповідь;

стендова доповідь;

тільки публікація;

вільний слухач

 

Технічні засоби презентації

мультимедійний проектор

 

Інше ____________________________________

 

Прошу зарезервувати для мене _______ місць  у

готелі    з “_____” _______________ 2019 р.

по “_____” _______________ 2019 р.

 

Дата ________ Підпис ____________