Розмір шрифту:
ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ СТАНДАРТИЗАЦІЇ СУХОГО ЕКСТРАКТУ З ТРАВИ OCIMUM AMERICANUM L.
Остання редакція: 2018-05-16
Аннотація
На основі проведених досліджень запропоновано параметри стандартизації отриманого сухого екстракту. Зокрема, ідентифікацію слід здійснювати за допомогою якісної реакції (шляхом розчинення 0,5 г екстракту в 10 мл води дистильованої та додавання до 2 мл отриманого розчину декількох краплин 1 % розчину заліза (ІІІ) хлориду; спостерігається поява темно-зеленого забарвлення), а також методом тонкошарової хроматографії (в УФ-світлі з'являється характерна зона кислоти розмаринової). Кількісні показники якості отриманого сухого екстракту такі: вміст суми фенольних сполук (спектрофотометричний метод, після взаємодії з реактивом Фоліна-Чокальтеу, в перерахунку на кислоту галову) - не менше 13 %; вміст кислоти розмаринової (метод ВЕРХ) - не менше 4,5 %; втрата в масі при висушуванні - не більше 5 %; вміст важких металів - не більше 0,01 %.