Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Здобутки клінічної та експериментальної медицини, 14 червня 2017 року

Розмір шрифту: 
Ротавіт ройял для симптоматичного лікування залізодефіцитних анемій
Людмила Володимирівна Радецька

Остання редакція: 2017-05-31

Аннотація


Ротавіт ройял  для симптоматичного лікування залізодефіцитних анемій

Мандзій З.П., Кміта Г.Г., Вибирана Р.Й., Скакун Л.М., Крамар Л.Т.

ДВНЗ Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я.Горбачевського

Найпоширенішим захворюванням крові серед анемій  є залізодефіцитна анемія (ЗДА). По даним ВОЗ більше половини населення різних країн страждає дефіцитом заліза. Найчастіше  ЗДА зустрічається у дітей, підлітків і вагітних жінок. Наявність залізодефіцитного стану знижує якість життя пацієнтів, порушує їх працездатність, викликає функціональні розлади з боку серцево-судинної системи, органів дизання. Поражає також периферичну нервову систему.

Нами було обстежено 43 пацієнти на ЗДА різних вікових груп. При допомозі загальноклінічних методів дослідження нами було встановлено наявність у хворих анемії різного ступення важкості. Зрозуміло, що патогенетичним лікуванням ЗДА є застосування препаратів заліза всередину. Останніми роками продовжується дослідження з вивчення ефективності в корекції залізодефіцитних станів препарату ротавіт ройялу. Препарат є джерелом незамінних амінокислот, жиро-та водорозчинних вітамінів, мікро- та макроелементів, який використовується з метою поповнення їх дефіциту при незбалансованому харчуванні, при зниженні всмоктування внаслідок захворювання шлунково-кишкового тракту. Таким чином, проаналізувавши клінічні  та лабораторні дані, ми довели, що застосування ротавіт ройялу, спожитого  всередину, може покращити рівень загального заліза в плазмі крові, гемоглобіну, феритину, а також число еритроцитів.

У звязку з цим  вже сьогодні можна відмітити, що порівняно з традиційною терапією вживання ротавіт ройялу демонструє очевидні переваги: немає побічних ефектів, гематологічні показники покращуються значно раніше, що і приводить до покращення самопочуття хворого.


Повний текст: PDF