Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Cучасні підходи до вищої медичної освіти в Україні, 18-19 травня 2017 року

Розмір шрифту: 
ПРОБЛЕМИ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА
Наталія Вікторівна Дубовська

Остання редакція: 2017-04-12

Аннотація


Студентське наукове товариство – добровільне об’єднання студентів, створене для сприяння розвитку науково-практичної, дослідницької діяльності молоді. Участь в роботі товариства – добровільна. Кінцевою метою діяльності студентського наукового товариства є розвиток наукового потенціалу кафедри.

Кожна кафедра повинна бути заінтересована в продуктивній діяльності студентського наукового товариства, проводити відбір талановитих, заінтересованих студентів до науково-дослідницької роботи.

Дуже часто з випуском студента з ВНЗу його наукова діяльність припиняється. Завдання кожної кафедри – підтримка талановитих студентів в науково-дослідницькій діяльності та сприяння їхньому подальшому розвитку після закінчення вищого навчального закладу.

Студенти-активні учасники СНТ повинні мати пріоритет у виборі спеціальності згідно до своєї наукової діяльності з подальшою можливістю її розвитку у магістратурі та аспірантурі.

До роботи студентського наукового товариства повинні бути залучені студенти усіх форм навчання. Такий крок підвищить рівень знань та заінтересованість студентів у навчанні.