Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Cучасні підходи до вищої медичної освіти в Україні, 18-19 травня 2017 року

Розмір шрифту: 
ЗНАЧЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ПРИ ВИВЧЕНІ ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ
Микола Олексійович Кашуба, Володимир Андрійович Кондратюк, Олена Володимирівна Лотоцька, Галина Анатоліївна Крицька, Ольга Миколаївна Сопель, Константин Олександрович Пашко, Наталя Володимирівна Флекей, Неоніла Володимирівна Голка, Олександра Євгенівна Копач, Ольга Євгенівна Федорів, Орися Мирославівна Смачило

Остання редакція: 2017-04-12

Аннотація


ЗНАЧЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ПРИ ВИВЧЕНІ ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ

М.О. Кашуба, В.А. Кондратюк, О.В. Лотоцька, Г.А. Крицька, О.М. Сопель,

К.О. Пашко, Н.В. Флекей, Н.В. Голка, О.Є. Копач, О.Є.Федорів. О.М. Смачило

ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет

імені І.Я. Горбачевського МОЗ України»

Гігієна та екологія – єдина дисципліна профілактичного спрямування у вищих медичних навчальних закладах, що вивчає закономірності впливу на організм людини та суспільне здоров'я комплексу чинників довкілля.

Досить вагомим внеском у підготовку високоосвічених фахівців при викладанні цього предмету у студентів-медиків має належне матеріально-технічне забезпечення навчального процесу на кафедрі. Тому що студенти повинні вміти працювати на обладнанні, яке застосовують для встановлення наявності шкідливих чинників у довкіллі та інтенсивності їх впливу на здоров’я людини. З цією метою за останні роки на кафедру загальної гігієни і екології ТДМУ були придбані сучасні прилади, за допомогою яких можна за лічені хвилини виміряти цілий ряд показників: термогігрометр, інфрачервоний термометр, газоаналізатор, прилад для вимірювання потужності УФ-випромінювання, люксметр, тестер інтенсивності електромагнітного випромінювання, шумомір, віброметр, солемір, нітратомір, пробовідбірник повітря «Тайфун», ультразвуковий аналізатор молока «Гранат». Ці прилади допоможуть більш глибоко і на сучасному рівні засвоїти методики санітарно-гігієнічних досліджень. В результаті кожний студенти повинен знати особливості режимів роботи, будови та застосування приладів, теоретичні основи та принципи їхнього функціонування та вміти, використовуючи ці прилади, провести гігієнічну оцінку стану довкілля.

Отже, забезпечення кафедри сучасними приладами буде сприяти поліпшенню наочності практичних занять з гігієни та екології і досягненню студентами потрібного рівня компетенції.

 

 

Д.мед.наук, проф. Кашуба М.О., м. Тернопіль, Майдан Волі, 1, 52-47-88

zag_gigien@tdmu.edu.ua