Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Cучасні підходи до вищої медичної освіти в Україні, 18-19 травня 2017 року

Розмір шрифту: 
Підготовка управлінських кадрів сфери охорони здоров`я: сучасні пріоритети та перспективи
Василь Миколайович Михальчук, Олександр Костянтинович Толстанов, Олена Леонідівна Нестерець

Остання редакція: 2017-04-11

Аннотація


На сучасному етапі розвитку вітчизняної медичної галузі, одним із ключових державних завдань є вироблення національної кадрової політики в сфері охорони здоров’я.

Особливо актуальним є питання підготовки керівних медичних кадрів. Це пов`язано насамперед з необхідністю впровадження нового покоління висококваліфікованих управлінських кадрів, які повинні володіти комплексом відповідних професійних знань, умінь та навичок, бути здатними до сприйняття нововведень, вміти стратегічно мислити та прогнозувати очікувані результати, задля впровадження задекларованих реформ системи охорони здоров’я, забезпечення її ефективної роботи та вирішення назрілих загальнодержавних і регіональних проблем.

Реформування вітчизняної системи охорони здоров’я та нові умови діяльності медичних закладів ставлять високі вимоги до управлінських кадрів, які повинні бути високопрофесійними спеціалістами з широким комплексом знань та компетенцій, що можуть бути застосовані в процесі реформування медичної галузі.

Тому система підготовки та підвищення кваліфікації управлінських кадрів у сфері охорони здоров’я повинна надалі ставати більш професійною та високоефективною. Навчання таких фахівців доцільно проводити на базі вищих медичних закладів з інтеграцією в освітню програму післядипломного рівня міждисциплінарного навчання з менеджменту, економіки, права, психології тощо та широкого використання різних видів навчання з забезпеченням принципу безперервності професійного розвитку та врахуванням засад європейської освітньої політики.