Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Cучасні підходи до вищої медичної освіти в Україні, 18-19 травня 2017 року

Розмір шрифту: 
ДІЛОВА ГРА ЯК ІННОВАЦІЙНИЙ МЕТОД У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ В ГАЛУЗІ ЗНАНЬ «ОРГАНІЗАЦІЯ І УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ЗДОРОВ’Я»
Світлана Сергіївна Касинець, Ірина Анатоліївна Голованова, Віктор Петрович Лисак, Григорій Анатолійович Оксак

Остання редакція: 2017-04-11

Аннотація


В вищих навчальних закладах України останні роки активно використовуються нетрадиційні методи навчання, які отримали назву активних методів. Активне навчання формує у майбутніх спеціалістів здатність самостійно набувати знання, формувати творчу активність, розкривати професійно-пізнавальні потреби та інтереси, виробляти здатність вирішувати поставлені задачі, виховувати вміння працювати в колективі. Одним з найбільш ефективних активних методів навчання є ділова гра.

Ділова гра – це аналог професіональної культури: чим вона складніше, тим глибше процес становлення професіоналізму учасників гри, тим багатший потенціал професіональних можливостей людини. Захоплююча гра, що навчає принципам раціональної організації праці у професії і дає простір для самовираження, стимулює самостійність і активність, потребу у набутті професійних знань і навичок, сприяє системному, цілісному усвідомленню професії і в цьому виявляє всебічну наступність у навчанні.