Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Здобутки клінічної та експериментальної медицини, 7 червня 2018 року.

Розмір шрифту: 
ХАРАКТЕР ОБМІНУ ПРОТЕОЛІТИЧНИХ ФЕРМЕНТІВ ТА ГОСТРОФАЗНИХ БІЛКІВ СИРОВАТКИ КРОВІ ПРИ БРОНХІАЛЬНІЙ АСТМІ ТА ХРОНІЧНОМУ ОБСТРУКТИВНОМУ ЗАХВОРЮВАННІ ЛЕГЕНЬ
орест Витриховський

Остання редакція: 2018-05-10

Аннотація


Підсумовуючи результати одержаних досліджень у хворих на БА та ХОЗЛ залежно від ступеня тяжкості перебігу захворювання можна констатувати, що рівень загальної ПА і α1-АТ сироватки крові вищий у хворих при тяжкому персистуючому перебігу БА та ХОЗЛ ІІІ стадії, що викликане прогресуванням запального процесу в бронхіальному дереві. Інтенсивність і частота підвищення рівня гострофазних білків у сироватці крові тим більша, чим були більше виражені ознаки тяжкості БА та ХОЗЛ, особливо у хворих на ХОЗЛ ІІІ стадії.

Отримані результати вивчення біохімічних особливостей перебігу БА та ХОЗЛ дають можливість використовувати ці показники для верифікації діагнозу при недостатній інформативності стандартизованих показників у тяжких стадіях захворювання на БА та ХОЗЛ.