Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Інновації у вищій медичній та фармацевтичній освіті України, 16-17 травня 2019 року

Розмір шрифту: 
ВИКОРИСТАННЯ ПІДГОТОВЧОЇ БАЗИ З МІКРОБІОЛОГІЇ ТА ІМУНОЛОГІЇ НА ОСНОВІ ПЛАТФОРМИ USMLE ДЛЯ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ ВИШІВ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ
Марина Митрофанівна Мішина, Олена Володимирівна Кочнєва

Остання редакція: 2019-04-16

Аннотація


В сучасних умовах трансформації освіти в українському суспільстві особливої значущості набувають питання інтеграції вищої медичної школи України до загальноєвропейського освітнього простору. Розв’язання цієї проблеми можливе при реформуванні системи підготовки майбутніх лікарів згідно з міжнародними стандартами.

Впровадження інноваційних технологій організації навчального процесу є провідним шляхом підвищення якості вищої медичної освіти у Харківському національному медичному університеті.

Застосування платформи USMLE-Rx компанії MedIQ Learning (США, Каліфорнія) в навчальному процесі надає широке коло можливостей. Для студентів – це підготовка до складання інтегрованого тестового іспиту «Крок», тренування із завданнями підвищеної складності основних фундаментальних дисциплін, зокрема з мікробіології та імунології.

Використання доступу USMLE-Rx надає змогу демонструвати студентам підібрані лектором відеоматеріали, типові тести, а також флеш-карти. На заняттях викладач має можливість проконтролювати підготовку студентів за допомогою тестів та робочого зошита (workbook) з розгорнутими питаннями.

В даний час платформа USMLE-Rx активно використовується на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології ім. проф. Д. П. Гриньова у Харківському національному медичному університеті з метою підвищення якості освіти студентів та впровадження реформ, які повинні відповідати міжнародним стандартам. Можливість використання таких систем у процесі навчання дозволить випускникам українських медичних вишів мати можливість працевлаштування за кордоном.