Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Інновації у вищій медичній та фармацевтичній освіті України, 16-17 травня 2019 року

Розмір шрифту: 
«АПТЕКА ЩАСТЯ» - БЛАГОДІЙНИЙ ЗАХІД ПРОФЕСІЙНОГО ТА МОРАЛЬНО-ЕТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ СТУДЕНТА-ФАРМАЦЕВТА
Оксана Миколаївна Филипюк, Тетяна Миколаївна Нестерук, Оксана Вікторівна Штрімайтіс, Ростислав Олексійович Сабадишин

Остання редакція: 2019-04-12

Аннотація


Мета роботи – аналіз продуктивності роботи професійно-зорієнтованого благодійного заходу «АПТЕКА ЩАСТЯ» для формування професійної компетентності студентів спеціальності «Фармація».

Основна частина. Розробили методологію та принцип роботи «АПТЕКИ ЩАСТЯ», як професійно-зорієнтованої структури. Задекларували асортимент та анотації до «чудодійних» ліків. Залучили студентство до формування асортименту, пакування «чарівних пігулок», а пізніше і до їх реалізації. Вартість «цікавинок» не обмежувалася, всі кошти за реалізовані препарати збиралися у спеціальні скриньки та були передані з благодійною метою.

Висновки. «АПТЕКА ЩАСТЯ» - благодійний захід професійно-зорієнтованого спрямування. Має на меті сформувати стійкі моральні якості майбутнього фармацевтичного працівника: людяність, доброту, милосердя, відповідальність, порядність та доброчинність. Тому повномасштабне залучення студентів до проведення подібних виховних заходів формує соціально активні та творчі особистості, які поєднують в собі високі моральні й етичні принципи та професійну компетентність.