Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Інновації у вищій медичній та фармацевтичній освіті України, 16-17 травня 2019 року

Розмір шрифту: 
ВАЖЛИВІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО ОСВІТНЬОГО РЕСУРСУ ДЛЯ ЯКІСНОГО ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Оксана Вікторівна Штрімайтіс, Оксана Миколаївна Филипюк, Тетяна Миколаївна Нестерук

Остання редакція: 2019-04-05

Аннотація


Мета роботи - здійснити аналіз структури електронного освітнього ресурсу (ЕОР) як інноваційної технології освітнього процесу та ефективності його використання в КЗВО «Рівненська медична академія».

Основна частина. В результаті дослідження встановили високу ефективність та продуктивність освітнього процесу із застосуванням ЕОР. Визначили переваги підготовки студентів до підсумкового тестового контролю (ПТК) з використанням  ЕОР, що довели вищими показниками якісної успішності  здобувачів освіти. В залежності від дисципліни показник якісної успішності студентів був вищий на 16-18 %.

Висновки. Структура ЕОР КЗВО «Рівненська медична академія» представлена у  зручній та гнучкій формі, що забезпечує оперативний доступ до інформації, високу оперативність оновлення матеріалів, шляхом безперервного впровадження інновацій викладачами, та безперешкодного завантаження оновлених матеріалів. Студенти відмічають високу доступність інтерфейсу та інформації навчально-методичних помічників. ЕОР, розміщений в локальній мережі вищого навчального закладу, дозволяють забезпечити здобувачів освіти необхідною інформацією, підвищують рівень та якість освітніх послуг.