Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, "XXІІ Міжнародний медичний конгрес студентів і молодих вчених", 23-25 квітня 2018 року

Розмір шрифту: 
ВМІСТ АСКОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ В ПРОДУКТАХ ПРИ РІЗНИХ ВИДАХ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ
Руслан Вікторович Котяш

Остання редакція: 2018-04-01

Аннотація


Більшість тварин і рослин в змозі самостійно виробляти вітамін C з простих вуглеводів і їм не потрібно його надходження разом з їжею. Крім того, при необхідності (хвороба, стрес) вони в змозі збільшувати її виробництво у кілька разів. Люди ж разом з іншими вищими приматами (мавпами) та морськими свинками в ході еволюції втратили здатність синтезувати власний вітамін C, тому вони отримують його лише з продуктів харчування.Тому основою нашою метою було з`ясувати який спосіб термічної обробки їжі найбільш згубно впливає на вміст аскорбінової кислоти у продуктах споживання.