Розмір шрифту:
ВМІСТ АСКОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ В ПРОДУКТАХ ПРИ РІЗНИХ ВИДАХ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ
Остання редакція: 2018-04-01
Аннотація
Більшість тварин і рослин в змозі самостійно виробляти вітамін C з простих вуглеводів і їм не потрібно його надходження разом з їжею. Крім того, при необхідності (хвороба, стрес) вони в змозі збільшувати її виробництво у кілька разів. Люди ж разом з іншими вищими приматами (мавпами) та морськими свинками в ході еволюції втратили здатність синтезувати власний вітамін C, тому вони отримують його лише з продуктів харчування.Тому основою нашою метою було з`ясувати який спосіб термічної обробки їжі найбільш згубно впливає на вміст аскорбінової кислоти у продуктах споживання.