Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Екстрена медична допомога в надзвичайних умовах, Зимовий чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

Розмір шрифту: 
Особливості надання невідкладної медичної допомоги у разі ішемічного інсульту на базі інсультного центру м. Чернівці за 2017-2018 рр.
Ірина Романівна Добинда, Маряна Віталіївна Попович

Остання редакція: 2019-02-04

Аннотація


У роботі висвітлена актуальність та відкритість проблеми порушення мозкового кровообігу на території України та у світі. На основі проведеного статистичного дослідження звітної документації на базі інсультного центру Міської клінічної лікарні №3 порівняні показники захворюваності ішемічним та геморагічним інсультом. У роботі представлені показники захворювань, які являються факторами ризикурозвитку гострих порушень мозкового кровообігу. Крім того, узагальнені принципи надання невідкладної медичної допомоги у разі ішемічного інсульту та визначена роль знань медичними працівниками незалежно від рівня надання медичної допомоги особливостей екстреної медичної допомоги з метою уникнення розвитку важких ускладнень, які загрожуть життю пацієнта.