Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Екстрена медична допомога в надзвичайних умовах, Зимовий чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

Розмір шрифту: 
ПІДСУМКИ АНОНІМНОГО АНКЕТУВАННЯ СЛУХАЧІВ КУРСУ «ПЕРШИЙ НА МІСЦІ ПОДІЇ» У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ
Олеся Миколаївна Бойцова

Остання редакція: 2019-02-04

Аннотація


На базі Запорізького державного медичного університету протягом жовтня- грудня 2018 року опановували алгоритми надання першої домедичної допомоги 150 співробітників силових структур, а саме представники патрульної поліції, слідчі, оперативники, а також спецпризначенці Національної поліції України, які часом опиняються першими на місці події і повинні вміти надати першу допомогу постраждалому.

Після закінчення курсу «Перший на місці події», нами проводилось анонімне анкетування кожної групи слухачів курсу з метою оцінки якості роботи, виявлення недоліків та покращення курсу. Під час анкетування нами були отримані наступні дані. Так, на запитання «Чи був у Вас досвід проходження таких курсів?», 89 % респондентів відповіли, що не мали подібного досвіду. На запитання «Чи отримали Ви нову інформацію в цьому курсі?», 100 % респондентів відповіли, що так, вони отримали багато нової інформації з надання екстреної домедичної допомоги. На запитання «Чи отримали Ви нові практичні навички/(які) в цьому курсі?», 100 % респондентів відповіли, що так, вони опанували нові практичні навички. Більшість представників Національної поліції отримали новий досвід роботи на манекенах дорослих, дітей, породіллі.  100 % респондентів навчились використовувати зовнішній автоматичний дефібрилятор, фіксувати постраждалого за допомогою іммобілізаційних шийних комірців, ременів системи «павук», транспортувальних дошок. Приблизно 60 % респондентів навчились використовувати кровоспинні турнікети.

100 % респондентів вважають, що оснащення та інформаційна підтримка  даного курсу були достатніми. За результатами опитування ми виявили, що 67% респондентів серед складнощів, з якими стикнулись поліцейські, назвали надання екстреної домедичної допомоги дітям, новонародженим, а також прийняття фізіологічних пологів. На запитання «Ваші зауваження з даного курсу?», 67 % респондентів назвали великий обсяг теоретичного матеріалу та прохання збільшити кількість практичного навчання. За результатами опитування ми виявили, що 88 % респондентів усвідомлюють потребу відновлювати та підтримувати набуті практичні навички. Всі опитані співробітники Національної поліції України висловили побажання, щодо проходження подібних курсів щонайменше раз на 6 місяців.