Розмір шрифту:
Результати моніторингу рівнів внутрішнього опромінення мешканців окремих населених пунктів радіоактивно забруднених територій Київської області
Остання редакція: 2017-04-04
Аннотація
На основі проведеного комплексного радіаційно-гігієнічного моніторингу окремих населених пунктів (НП) радіоактивно забруднених територій Київської області визначено основні фактори формування внутрішнього опромінення мешканців цих територій та проведено оцінку доз внутрішнього опромінення населення у 2016 році. Встановлено, що вміст 137Cs, 90Sr в основних продуктах харчування − молоці і картоплі в обстежених НП значно нижчий ніж допустимі рівні Гігієнічного нормативу ГН 6.6.1.1-130-2006 і вживання цих продуктів харчування не може суттєво впливати на формування дози внутрішнього опромінення. Найбільш забрудненими радіонуклідами в обстежених НП є лісові продукти, особливо гриби сушені.
Повний текст:
PDF