Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю “Актуальні проблеми довкілля та здоров’я людини в умовах екологічних і соціальних змін у Європі та в Україні”, присвячену 115 –й річниці з дня народження І. І Яременка

Розмір шрифту: 
ЗАХВОРЮВАНІСТЬ ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ ЗОНИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ АЕС ТА РАДІОАКТИВНО ЗАБРУДНЕНИХ ТЕРИТОРІЙ
Валентина Антонівна Прилипко, Марина Миколаївна Морозова, Юлія Юріївна Озерова, Віра Семенівна Марчук, Віра Іванівна Ільчук, Ірина Валентинівна Бондаренко

Остання редакція: 2018-03-02

Аннотація


Мета: провести аналіз рівня захворюваності дорослого населення зони спостереження Рівненської АЕС та радіоактивно забруднених територій.

Матеріали і методи. Вивчалась захворюваність дорослого населення Володимирецького та Маневицького районів, м. Вараш (зона спостереження (ЗС) РАЕС). Для порівняння були використані дані захворюваності дорослого населення Камінь–Каширського і Березнівського районів (РЗТ) і відповідні області. Статистичні дані надані обласними інформаційними аналітичними центрами медичної статистики Рівненської та Волинської областей. Аналіз даних здійснено за щорічними показниками 2016 р. Оцінку рівня захворюваності дорослого населення також було проведено за методом «перцентль-профіль».

Висновки. В ЗС найнижчий рівень захворюваності дорослих спостерігається у Маневицькому районі, вищий - у Володимирецькому районі і найвищий - у. м. Вараш. Найвищі інтегральні показники більшості досліджуваних хвороб у Березнівському районі - зона високих значень (РЗТ). Найнижчі інтегральні показники більшості досліджуваних хвороб спостерігаються у Маневицькому районі – зона середніх і низьких значень.