Open Conference Systems - Тернопільський Національний Медичний Університет, Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю “Актуальні проблеми довкілля та здоров’я людини в умовах екологічних і соціальних змін у Європі та в Україні”, присвячену 115 –й річниці з дня народження І. І Яременка

Розмір шрифту: 
ВПРОВАДЖЕННЯ СИТУАЦІЙНИХ ЗАДАЧ З МЕТОЮ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПРОВІЗОРІВ
Марина Володимирівна Савохіна

Остання редакція: 2018-03-03

Аннотація


У результаті виникнення й розвитку будь-якої надзвичайної ситуації можуть з'явитися постраждалі або навіть жертви. Перша долікарська допомога надається на місці пригоди, під час транспортування в лікувальних заклад до прибуття лікаря. Від уміння правильно і завчасно надавати першу долікарську допомогу часто залежить здоров’я, а в окремих випадках і життя потерпілого.

Навчальну програму з дисципліни «Перша долікарська допомога» призначено для вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів за спеціальністю 5.12020101 “Фармація” відповідно до складових галузевих стандартів вищої освіти, затверджених МОН України і МОЗ України.

Вивчення дисципліни «Перша долікарська допомога» сприяє комплексному формуванню загально-професійних компетенцій, засвоєнню базових знань з фундаментальних наук. Мета дисципліни – навчити майбутніх спеціалістів фармації швидко орієнтуватись у складних ситуаціях нещасних випадків, правильно визначати вид і характер ушкоджень, захворювань, вибрати спосіб надання першої долікарської допомоги при невідкладних станах та кваліфіковано здійснити її.